Zapraszam na bardzo letnią tartę.
TARTA JAGODOWA
- 1 upieczony i ostudzony spód do kruchej tarty
- dżem jagodowy
- szklanka jagód
- galaretka jagodowa
Zacznij od galaretki: przygotuj ją według instrukcji na opakowaniu, wystudź. Jeśli jest gorąco i galaretka nie chce stężeć – wstaw ją do lodówki i pilnuj, żeby tylko zgęstniała!!!
Na spodzie z kruchego ciasta rozsmaruj dżem jagodowy. Wysyp na wierzch jagody. Całość zalej tężejącą galaretką.
Odstaw w chłodne miejsce (najlepiej do lodówki), żeby galaretka całkowicie zastygła.
Gotowe!
© 2024, Jo. All rights reserved.
CategoriesLATO
Jeżu kochany… znowu?
No Dasia… przecież oni mają przerób, jak chłop w kopalni… cztery posiłki dziennie…
No znowu się znecasz nad nami.Nie mogę czytać ani oglądać takich pyszności bo mi ślina kapie na ekran.Tu tylko jakieś borówki amerykańskie duże drogie jak diabli i nie mają nic wspólnego z naszymi boroweczkami.A mi się marzą pierogi z boroweczkami A i tak Wam życzę smacznego choć pewnie dawno wszystko zniknęło w brzuchach.
No to faktycznie kicha 🙁 Musisz się wybrać w odwiedziny do starej ojczyzny 😉