S

Szynkowe roladki z pastą jajeczną

Jeśli macie pastę jajeczną, jesteście o krok od tych atrakcyjnych roladek.

Wystarczy rozsmarować pastę na plasterku szynki, zwinąć rulonik i ewentualnie przejechać stygnącą galaretką.

RULONIKI Z PASTĄ JAJECZNĄ

  • 6 plastrów szynki konserwowej
  • pasta jajeczna (do tej porcji wystarczy połowa pasty z przepisu poniżej)
  • 100 ml bulionu lub wody
  • odpowiednia ilość żelatyny (użyłam 2 listków – trzeba sprawdzić zalecane przez producenta proporcje)

Namocz żelatynę, odciśnij, wymieszaj z gorącym bulionem do rozpuszczenia, wystudź mieszając od czasu do czasu.

Rozsmaruj na każdym plasterku szynki łyżkę pasty. Zwiń rulonik. Ułóż na półmisku. Posmaruj stygnącą galaretką.

Do podania przechowuj w lodówce.

© 2020 – 2023, Jo.. All rights reserved.

CategoriesWIELKANOC

Dziękuję za komentarz. Postaram się możliwie szybko na niego odpowiedzieć.