Jeśli macie pastę jajeczną, jesteście o krok od tych atrakcyjnych roladek.
Wystarczy rozsmarować pastę na plasterku szynki, zwinąć rulonik i ewentualnie przejechać stygnącą galaretką.
RULONIKI Z PASTĄ JAJECZNĄ
- 6 plastrów szynki konserwowej
- pasta jajeczna (do tej porcji wystarczy połowa pasty z przepisu poniżej)
- 100 ml bulionu lub wody
- odpowiednia ilość żelatyny (użyłam 2 listków – trzeba sprawdzić zalecane przez producenta proporcje)
Namocz żelatynę, odciśnij, wymieszaj z gorącym bulionem do rozpuszczenia, wystudź mieszając od czasu do czasu.
Rozsmaruj na każdym plasterku szynki łyżkę pasty. Zwiń rulonik. Ułóż na półmisku. Posmaruj stygnącą galaretką.
Do podania przechowuj w lodówce.
© 2020 – 2023, Jo.. All rights reserved.
CategoriesWIELKANOC