Jeśli robiliście pastę z radicchio i gorgonzolą i szukacie pomysłu na nadmiar podsmażonego radicchio, możecie przygotować quiche.


TARTA
Z RADICCHIO I GORGONZOLĄ


  • 1 podpieczony i wystudzony spód do słonej tarty
  • 1 małe radicchio
  • 180 g sera gorgonzola
  • 1 mała cebula
  • 2 jajka
  • 1 duża (330 g) śmietana 18%
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa

Poszatkuj radicchio, cebulę pokrój w piórka. Podsmaż na oliwie. Wyłóż na ciasto. Dodaj pokruszoną gorgonzolę.

Roztrzep w misce śmietanę i jajka. Dopraw solą i pieprzem. Wylej masę jajeczno-śmietanową na tartę.

Piecz około 30-40 minut w rozgrzanym do 180℃ piekarniku.

© 2019 – 2024, Jo. All rights reserved.

CategoriesZIMA

Dziękuję za komentarz. Postaram się możliwie szybko na niego odpowiedzieć.