Jeśli robiliście pastę z radicchio i gorgonzolą i szukacie pomysłu na nadmiar podsmażonego radicchio, możecie przygotować quiche.
TARTA
Z RADICCHIO I GORGONZOLĄ
- 1 podpieczony i wystudzony spód do słonej tarty
- 1 małe radicchio
- 180 g sera gorgonzola
- 1 mała cebula
- 2 jajka
- 1 duża (330 g) śmietana 18%
- sól i pieprz do smaku
- oliwa
Poszatkuj radicchio, cebulę pokrój w piórka. Podsmaż na oliwie. Wyłóż na ciasto. Dodaj pokruszoną gorgonzolę.
Roztrzep w misce śmietanę i jajka. Dopraw solą i pieprzem. Wylej masę jajeczno-śmietanową na tartę.
Piecz około 30-40 minut w rozgrzanym do 180℃ piekarniku.
© 2019 – 2024, Jo. All rights reserved.
CategoriesZIMA