P

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna to drobno posiekana sałatka galicyjska. BlueBoy ją uwielbia i naprawdę nie wiem, dlaczego tak rzadko ją robię…

Można jej użyć do pieczywa, albo roladek z szynki lub pieczonego schabu.


PASTA JAJECZNA


  • 6 jajek na twardo
  • 1 cebulka dymka lub szalotka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka oliwy
  • sól i pieprz do smaku

Obierz i drobno posiekaj cebulkę.

Obierz i posiekaj nożem jajka. Jeśli robisz pastę jajeczną – możesz użyć malaksera.

Roztrzep trzepaczką rózgową majonez i oliwę, dopraw solą i pieprzem.

Wymieszaj wszystkie składniki.

© 2020 – 2025, Jo. All rights reserved.

CategoriesBez kategorii
Tags

Dziękuję za komentarz. Postaram się możliwie szybko na niego odpowiedzieć.