P

Prosecco z granatem

Musujące wino z czerwonymi ziarenkami granata nierozerwalnie kojarzy mi się z bożonarodzeniowym aperitivo dla czekających na świątecznego indyka.

Oryginalnie dodaje się grenadinę, ale w wersji ekspresowej wystarczy Prosecco i granat. Najlepiej jedno i drugie dobrze schłodzone.

  • łyżka pestek granata
  • 15 ml grenadiny
  • Prosecco

Wrzuć do kieliszka pestki granata. Wlej grenadinę. Uzupełnij Prosecco.

Buon Natale!

© 2021, Jo.. All rights reserved.

Podoba Ci się ten przepis?

Daj mu gwiazdkę:

5 / 5. 1

Jeszcze nie zagłosowałeś - musisz kliknąć potwierdzenie 🙂

Skoro lubisz ten przepis...

zajrzyj czasem tutaj:

Przykro mi, że nie lubisz tego przepisu 🙁

Pomóż ulepszyć ten wpis 🙂

Napisz, co można by w nim zmienić.

Dziękuję za odwiedziny. Napiszesz coś?