S

Surówka z kiszonej kapusty

Kiszona kapusta to nieocenione źródło zdrowia, więc warto ją jeść nie tylko do piątkowej ryby.

W sumie do ryby też jest świetna, więc dlaczego by nie?

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY

  • ok. 300 g kiszonej kapusty
  • jabłko (najlepiej reneta)
  • mała cebula lub szalotka
  • opcjonalnie: mała marchewka
  • oliwa lub olej słonecznikowy
  • sól, pieprz, cukier do smaku
  • kminek

Wyciśnij nadmiar soku z kapusty. Posiekaj. Wrzuć do salaterki.

Obierz jabłko, zetrzyj na drobnej tarce. Jeśli używasz marchewki – obierz ją i również zetrzyj. Posiekaj drobno cebulkę. Dodaj do kapusty.

Dopraw olejem, solą, pieprzem i cukrem. Dodaj kminek i wymieszaj.

© 2021, Jo.. All rights reserved.

  1. Marta uk says:

    Nie no z kminkiem oczywiście ,znowu musi mnie małpa poprawiać po swojemu.a słowo przepis to szkoda gadać na co zmieniło bo bys padła ze smiechu .Przepraszam za nie do pilnowanie.

Dziękuję za odwiedziny. Napiszesz coś?