T

Tradycyjny sok malinowy

Koniec lata to idealna chwila, żeby pomyśleć o gęstym syropie malinowym. Przyda się zimą do stawiania na nogi.

Sok malinowy

  • 1 kg dojrzałych malin
  • 1 kg cukru

Zasyp maliny cukrem. Gotuj na małym ogniu, aż owoce rozpadną się a cukier całkowicie rozpuści.

Przecedź syrop. Zlej do wysterylizowanych butelek. Jeśli chcesz – możesz metodą mojej babci wlać na wierzch po łyżce spirytusu.

Szczelnie zamknij butelki i odstaw w chłodne miejsce.

© 2021, Jo.. All rights reserved.

Podoba Ci się ten przepis?

Daj mu gwiazdkę:

0 / 5. 0

Jeszcze nie zagłosowałeś - musisz kliknąć potwierdzenie 🙂

Skoro lubisz ten przepis...

zajrzyj czasem tutaj:

Przykro mi, że nie lubisz tego przepisu 🙁

Pomóż ulepszyć ten wpis 🙂

Napisz, co można by w nim zmienić.

CategoriesBrak kategorii

Dziękuję za odwiedziny. Napiszesz coś?