Tarta czekoladowa

Lubię tarty. Są niekłopotliwe w przygotowaniu i idealnie nadają się na podwieczorek. Na dodatek występują w tylu wariantach, że właściwie można przez cały rok jeść tarty i żadnej nie powtórzyć.

Chyba, że się bardzo chce.

TARTA CZEKOLADOWA

1 upieczony spód do słodkiej tarty

150 g ciemnej czekolady
150 g masła
4 jaja
200 g miałkiego cukru
75 g mąki
szczypta soli

Rozgrzej piekarnik do 200ºC.

Rozpuść w rondelku masło z czekoladą.

Ubij jajka na puszystą masę, dodając porcjami cukier i mąkę z solą.

Wylej masę na ciasto. Wstaw do piekarnika na ok. 20 minut.

Przestudź przed podaniem.

© 2020, Jo.. All rights reserved.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *