Tosty z awokado i roquefortem

Inspiracją dzisiejszego lunchu było roquamole Nigelli Lawson. Jednak z powodu pośpiechu oraz braku składników nasze tosty są bardzo uproszczoną wersją tego, co proponuje Nigella.

Nic nie szkodzi.


TOST Z AWOKADO

1 dojrzałe awokado

roquefort (wg upodobań – my wzięliśmy 2 grube plasterki)

odrobina soku z cytryny lub limonki

sól do smaku

boczek w plastrach

2 -3 duże kromki wczorajszego chleba

Opiecz chleb w tosterze.

Podsmaż boczek na chrupko.

Obierz awokado, rozgnieć widelcem, skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z pokruszonym serem, dopraw solą.

Posmaruj tosty pastą. Połóż na wierzchu plasterek wysmażonego boczku.

Zjedz, póki ciepłe 😉

© 2020, Jo.. All rights reserved.

Categoriesprzystawki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *