S

Szynkowe roladki z pasta jajeczną

Jeśli macie pastę jajeczną, jesteście o krok od tych atrakcyjnych roladek.

Wystarczy rozsmarować pastę na plasterku szynki, zwinąć rulonik i ewentualnie przejechać stygnącą galaretką.

6 plastrów szynki konserwowej
pasta jajeczna (do tej porcji wystarczy połowa pasty z przepisu powyżej)
100 ml bulionu lub wody
odpowiednia ilość żelatyny (użyłam 2 listków – trzeba sprawdzić na opakowaniu)

Namocz żelatynę, odciśnij, wymieszaj z gorącym bulionem do rozpuszczenia, wystudź mieszając od czasu do czasu.

Rozsmaruj na każdym plasterku szynki łyżkę pasty. Zwiń rulonik. Ułóż na półmisku. Posmaruj stygnącą galaretką.

Do podania przechowuj w lodówce.

© 2020, Jo.. All rights reserved.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *