Sałatka trzykolorowa

Nie pamiętam kto to wymyślił. Madre podawała ją z okazji “trzeba szybko wymyślić jeszcze jedną rzecz na stół!”.

Swego czasu bardzo przypadła do gustu Dorocie, która zamawiała ją na każdą Wielkanoc, więc z tej okazji przypominam, robię i zaraz zjem.

1 puszka czerwonej fasoli
6 jajek na twardo
1 czerwona papryka
sól, pieprz
majonez
ketchup

Osącz fasolę, jajka obierz i pokrój w grubą kostkę, pokrój paprykę.

Ułóż w szklanej misc salaterce warstwami: fasolę, ketchup, jajka, majonez (oprószony solą i pieprzem) i paprykę.

Schłódź w lodówce przed podaniem.

© 2020, Jo.. All rights reserved.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *