Pieczona biała kiełbasa

Podobno najlepsze są potrawy, które robią się same i dają efekt WOW!

Taka jest upieczona w piekarniku biała kiełbasa z cebulką!

Na dodatek można ją przygotować wcześniej, a potem tylko odgrzać w piekarniku i podać na stół.

6 kawałków surowej białej kiełbasy (bardzo ładnie wychodzi cienka biała kiełbasa – i tak mamy nadmiar jedzenia w święta…)
3 duże cebule
olej

Umyj i osusz kiełbasę. Obierz cebulę i pokrój w plasterki.

Ułóż kiełbasę i cebulę w naczyniu żaroodpornym. Skrop olejem. Wstaw do nagrzanego do 180℃ piekarnika i piecz, aż kiełbasa się zrumieni.

Podaj z chrzanem i pieczywem.

Tę kiełbasę można podać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Jeśli nie masz czasu czekać, aż kiełbasa się upiecze, możesz obsmażyć ją na patelni, a kiedy będzie rumiana przełożyć do brytfanny, dodać cebulę i dopiec przez kwadrans – dwadzieścia minut w piekarniku.

© 2020, Jo.. All rights reserved.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *