Pasta jajeczna

Pasta jajeczna to drobno posiekana sałatka galicyjska. BlueBoy ją uwielbia i naprawdę nie wiem, dlaczego tak rzadko ją robię…

Sałatkę galicyjską można podać w ceramicznych skorupkach. Pasty można użyć do pieczywa, albo roladek z szynki konserwowej.

10 jajek na twardo
1 cebulka dymka lub szalotka
3 łyżki majonezu
3 łyżki oliwy
sól i pieprz do smaku

Obierz i drobno posiekaj cebulkę.

Obierz i posiekaj nożem jajka. Jeśli robisz pastę jajeczną – możesz użyć malaksera.

Roztrzep trzepaczką rózgową majonez i oliwę, dopraw solą i pieprzem.

Wymieszaj wszystkie składniki.

Sałatka galicyjska

© 2020, Jo.. All rights reserved.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *