Bekon, pomidor, sałata i majonez między dwoma tostami.
Dla moich synów – święto.

Na fali ich dziwnej fascynacji kuchnią amerykańską, pojawiła się w naszym domu Najsłynniejsza Kanapka Świata. I już została.

Trzeba tylko pamiętać o kolejności: na upieczony tost wędruje usmażony bekon, następnie dajemy pomidory i sałatę, a na koniec: posmarowany majonezem drugi tost.

Dzięki temu tłuszcz z bekonu wzbogaci smak grzanki, a pomidor i sałata pozostaną jędrne i soczyste.

Zresztą – ja tu gadam, a jedzenie czeka! Bye!

tosty (lub pokrojone w kromki dowolne pieczywo nadające się do opieczenia)
bekon lub boczek w cienkich plastrach
pokrojone na plasterki pomidory
umyta i osączona sałata
dobry majonez


Przygotuj tosty. Usmaż boczek. Dalej według opisu powyżej (lub zdjęć poniżej 😀 )

© 2020, Jo.. All rights reserved.

Tags

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *