Uniwersalna surówka niemal do wszystkiego. I jedyny sposób na to, żeby BB zjadł kapustę…

Uwielbiam ją do karkówki pieczonej na soli. Gęsi Niepodległości. Indyka Bożonarodzeniowego. Pieczonego kurczaka. Bitek wołowych. O matko… mogłabym tak wymieniać i wymieniać.

Spróbujecie?


COLESLAW

¼  białej kapusty (ok. 500 g)
1 marchewka
1 cebula
szklanka dobrego majonezu
2 łyżki octu jabłkowego
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz, cukier do smaku

Zetrzyj kapustę, marchewki i cebulę na drobnej tarce lub w malakserze.

Wymieszaj majonez z octem i sokiem. Dodaj przyprawy.

Połącz wszystkie składniki i odstaw surówkę do lodówki, co najmniej na 2 godziny.

© 2020, Jo.. All rights reserved.

Pozostaw odpowiedź Jo. Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *