Uniwersalna surówka niemal do wszystkiego. I jedyny sposób na to, żeby BB zjadł kapustę…
Uwielbiam ją do karkówki pieczonej na soli. Gęsi Niepodległości. Indyka Bożonarodzeniowego. Pieczonego kurczaka. Bitek wołowych. O matko… mogłabym tak wymieniać i wymieniać.
Spróbujecie?
COLESLAW
¼ białej kapusty (ok. 500 g)
1 marchewka
1 cebula
szklanka dobrego majonezu
2 łyżki octu jabłkowego
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz, cukier do smaku
Zetrzyj kapustę, marchewki i cebulę na drobnej tarce lub w malakserze.
Wymieszaj majonez z octem i sokiem. Dodaj przyprawy.
Połącz wszystkie składniki i odstaw surówkę do lodówki, co najmniej na 2 godziny.
© 2020, Jo.. All rights reserved.
O, ciekawe. Jak rozumiem sukcesem tej surówki jest “drobność” produktów stałych 🙂
Myślałam, że smak, ale niech będzie.