Sałatka Waldorf

Jabłko i seler naciowy, pokrojone w kostkę i wymieszane z dobrym majonezem.
Ktoś, kto wpadł na pomysł dodania do tego orzechów i winogron, był nie mniejszym geniuszem kulinariów, niż Oscar Tschirky.

1 winne jabłko
2 łodygi selera 
sok z 1/2 cytryny
garść orzechów włoskich
garść ciemnych bezpestkowych winogron
majonez 
sól i pieprz do smaku

Pokrój łodygi selera w kostkę. Pokrój jabłka w kostkę, usuwając gniazda nasienne. Skrop sokiem z cytryny.

Wrzuć do salaterki jabłka, seler, winogrona i orzechy. Dodaj majonez. Dopraw solą i pieprzem.

Schłodź przed podaniem przez 30 minut.

© 2020, Jo.. All rights reserved.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *