Tarta z radicchio i gorgonzolą

Jeśli robiliście pastę z radicchio i gorgonzolą, a nie chcecie (lub nie możecie) zamrozić nadmiaru podsmażonego radicchio, możecie przygotować quiche.

1 podpieczony i wystudzony spód do słonej tarty
1 małe radicchio
180 g sera gorgonzola
1 mała cebula
2 jajka
1 duża (330 g) śmietana 18%
sól i pieprz do smaku
oliwa

Poszatkuj radicchio, cebulę pokrój w piórka. Podsmaż na oliwie. Wyłóż na ciasto. Dodaj pokruszoną gorgonzolę.

Roztrzep w misce śmietanę i jajka. Dopraw solą i pieprzem. Wylej masę jajeczno-śmietanową na tartę.

Piecz około 30-40 minut w rozgrzanym do 180℃ piekarniku.

© 2019 – 2020, Jo.. All rights reserved.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *