Jeśli robiliście pastę z radicchio i gorgonzolą i szukacie pomysłu na nadmiar podsmażonego radicchio, możecie przygotować quiche.
TARTA
Z RADICCHIO I GORGONZOLĄ
1 podpieczony i wystudzony spód do słonej tarty
1 małe radicchio
180 g sera gorgonzola
1 mała cebula
2 jajka
1 duża (330 g) śmietana 18%
sól i pieprz do smaku
oliwa
Poszatkuj radicchio, cebulę pokrój w piórka. Podsmaż na oliwie. Wyłóż na ciasto. Dodaj pokruszoną gorgonzolę.
Roztrzep w misce śmietanę i jajka. Dopraw solą i pieprzem. Wylej masę jajeczno-śmietanową na tartę.
Piecz około 30-40 minut w rozgrzanym do 180℃ piekarniku.
© 2019 – 2020, Jo.. All rights reserved.